Racisme als verdienmodel

Deze 5 organisaties krijgen subsidie voor hun oorlog tegen Zwarte Piet

Honderdduizenden euro’s subsidies stromen er elk jaar van de gemeente Amsterdam
naar clubs die actief Zwarte Piet bestrijden. 

Jerry kwam pas als in 1992, als 11 jarige naar Nederland


De organisator van het protest “tegen anti-zwart geweld in de VS en EU” is Zwarte Piethater Jerry Afriyie en zijn Stichting Nederland Wordt Beter. Deze stichting ontvangt voor het jaar 2020 een subsidie van 8.000 euro van de Amsterdamse overheid. BRON


Grijze Pieten

Het Sinterklaascomité in Leeuwarden had namelijk het initiatief genomen om van ‘Zwarte Piet’ voortaan ‘Grijze Piet’ te maken. Geen flauwekul met stroopwafels, Blauwe Pieten en ‘roetvegen’, maar gewoon alle Pieten in één kleur: grijs.

Grijze mensen bestaan niet, levend, dus daar kan geen weldenkend mens boos om worden, dachten ze in Friesland.

Hadden ze natuurlijk buiten jou gerekend.

Want als heel Nederland dat idee omarmt, ben jij je handeltje kwijt. Dan vervallen jouw subsidies. Dan hebben de kranten, de talkshows en de omroepen met hun onherkenbaar gemaakte auto’s geen reden meer om jou als ware je een Ashanti-koning op het schild te hijsen. Dan hoeven die knipmessende burgemeesters jou niet meer te ontvangen. Dan wordt er geen duur gemeenschapsgeld in bij elkaar geknipte en geplakte lespakketten meer gestopt.

En dat wil je niet. Dus roep je dat ‘Grijze Piet’ ook racisme is.
Donder toch op, man.

BRON

Heel het Sinterklaas feest moet weg...

Oproepers tot geweld

Jouw probleem, Jerry Affriyie, is niet je huidskleur. Het probleem is dat je huidje nog dunner is dan het papier van de kranten die je steeds maar weer op een voetstuk proberen te zetten, en je daarmee een vals gevoel van morele superioriteit geven. Een gevoel dat steevast eindigt in een verongelijkte afgang, omdat de inwoners van dit land, dat ons land is en dat letterlijk een van de minst racistische landen ter wereld is, weinig geduld en genegenheid kennen met door ras en huidskleur geobsedeerde narcisten zoals jij, die kritiek op hun klaagzang meteen als “witte suprematie” proberen te framen (en die vuige beschuldiging óók nog gewoon ongehinderd mogen uiten in een voormalige verzetskrant). Ons slavernijverleden? Gast, ga eerst eens een Ghanees geschiedenisboek over je eigen voorouders schrijven.
BRON

Stelselmatige schoffering

“Je kan niet onrecht jegens jezelf veroordelen en je met dezelfde mond schuldig maken aan onrecht tegen anderen”, stelde je. Maar laat dat nou precies zijn wat jij en de jouwen dagelijks doen. Nederlanders vieren Sinterklaas met de figuur van Zwarte Piet erbij. Dat doen ze al heel lang. En bij die Zwarte Piet hebben ze totaal geen racistische connotaties, Jerry. Die hebben jij en de jouwen bedacht. Nederlanders DENKEN niet eens aan het Afroide ras als ze het heerlijk avondje vieren met Zwarte Piet; hij is gewoon een mythische figuur die bij Sinterklaas hoort. En nu zouden volgens jou al die Nederlanders, die gewone, tolerante, niet-discriminerende mensen, opeens racisten zijn? Dat zijn ze niet.

Jij doet ze onrecht aan wanneer je ze daarvan beticht. Ze laten zich dat dan ook niet aanpraten. Nu niet en ook niet over twintig jaar. Leg me eens uit, Jerry: hoe kun je stellen dat je verscheidenheid omarmt, terwijl je een hele bevolkingsgroep stelselmatig schoffeert omdat die een beetje anders denkt dan jij? Je beweerde “dat we een inclusief Nederland niet exclusief kunnen maken voor mensen die dezelfde levensovertuiging hebben als wij.” Dat zijn prachtige woorden. Maar je handelt er niet naar. Iedereen die niet precies volgens jouw levensovertuiging denkt en handelt, wordt in feite gedemoniseerd.