De Pegida-aanhangers wilden demonstreren bij de Al-Fourqaan moskee. Ze waren van plan daar een gefrituurde varkenslap te eten tijdens de ramadan. Honderden buurtbewoners gingen daarop de straat op voor een tegendemonstratie. Volgens de politie werd de sfeer gedurende de avond steeds grimmiger. Toen de politie en leden van Pegida bekogeld werden, greep de ME in
BRON

Een bezorgde burger uit Eindhoven: 

Wat is het toch fijn om gelijk te krijgen nadat ik eerder door het extremistische moslim-raadslid Hafid Bouteibi van de PvdA Eindhoven voor 'Islamofoob' en 'haatzaaier' ben uitgemaakt. Dit omdat ik hem (terecht dus naar blijkt) verweet zo vurig op te komen voor de Eindhovense Al-Fourqaan moskee aan de Otterstraat in Woensel.

Dit onder meer toen Pegida Nederland vorig jaar kwam demonstreren bij de Eindhovense moskee, een moskee die groepen niet-moslims uitsluit in onze samenleving. Ook gaan er al jaren geruchten in onze stad dat deze moskee het besnijden van minderjarige meisjes niet (sterk) afwijst.

 

Het ging me indertijd niet zozeer om Pegida te verdedigen, maar om het eenzijdige beeld dat raadslid Hafid Bouteibi van de PvdA (alsook burgemeester John Jorritsma VVD) neer wilde zetten van de Al-Fourqaan moskee. Namelijk alsof het een warme en vredelievende moskee was die ineens belaagd werd door anti-Islam fascisten... Nee, tegen dat beeld ben ik in het verweer gekomen. Het was een haat-moskee die bestreden werd met haat... Dat was het eerlijke verhaal en ik ben er trots op dat ik het benoemd heb. Niet ik, maar raadslid Bouteibi zelf, was een verdediger van de afkeer jegens andersdenkenden.

Kijkt u vooral vanavond naar de opening van dit drie-luik op televisie over de radicale Islam in Nederland raadslid Bouteibi, ze openen zelfs met de Al-Fourqaan moskee 😏. Hafid, U heeft er met burgemeester Jorritsma voor gezorgd dat er bij deze extremistische moskee niet meer gedemonstreerd mag worden in een vrij land als Nederland... Een ware schande voor een kandidaat kamerlid van de PvdA mijn inziens.

Wat voormalig PvdA burgemeester Rob van Gijzel betreft. Deze man heeft goed gezien wat er daadwerkelijk afspeelde in de Al-Fourqaan moskee, maar de Nederlandse overheid vroeg hem toch niet teveel ophef te maken, dit vanwege de handelsbelangen met de mensenrechten-schendende islamitische dictatuur van Saoedi-Arabië. Graag wil ik oud-burgervader van Gijzel van de PvdA danken voor zijn openheid en nog even citeren uit het Eindhovens dagblad van vandaag:

"Als radicale moslims onze samenleving willen verwerpen, moeten wij ons verdedigen. Ik vind niet dat wij dat goed doen".