PvdA:
Partij van de arabieren wordt wel eens gezegd

Daar is uit voortgekomen: Denk


Nida
Bij Nida vinden ze Denk maar een slap aftreksel van hun eigen partij
(BRON)


Partij van de Eenheid

Wat is de inbreng van deze PvdE in de Haagse politiek eigenlijk? Een aantal standpunten: gescheiden zwemmen in openbare zwembaden, een verbod op het schenken van alcohol in horecazaken tot 22 uur en kroegen voortaan om middernacht laten sluiten. “Maar nog beter is een ‘uitsterfbeleid’ voor horecagelegenheden waar alcohol wordt geschonken”, aldus de PvdE. Ik kan niet ontkennen dat een link naar de wens om de Sharia in Den Haag in te voeren snel gemaakt is.

D66


Groen Links
Kauthar Bouchalikht, lid van moslimbroederschap

Moslimbroederschap (MB) is trouwens verboden organisatie in veel Moslimlanden waar het wordt gezien als voorportaal van AlQaeda-achtig extremisme. Egypte, Emiraten, S. Arabie en Syrie beschouwen het als terroristische organisatie. in Jordanië en Centraal Azië is het verboden.
BRON


VVD
praat rechts, en doet de deur links open


Waarom wil Marcouch het salafisme verbieden? PVV-Kamerlid Geert Wilders zegt dat de islam de bron van het kwaad is. PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch zegt dat het salafisme de bron van het kwaad is. Waar leggen we de grens als het gaat om het beschuldigen van groepen mensen? Je kan niet een hele groep mensen van een misdaad beschuldigen, wanneer het maar een aantal mensen uit deze groep betreft. Onschuldige mensen zijn de dupe van uitspraken zoals die van Wilders en Marcouch. “Dit kan en mag niet omdat dit de vrijheid van godsdienst ondermijnt”, aldus DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk. Waarom wil Marcouch het salafisme verbieden? Is dit een poging voor de PvdA om de rechtse stemmers terug te winnen? Wat is jullie kijk op dit onderwerp? Laat je mening achter in de comments.

Posted by DENK on Wednesday, December 23, 2015

VVD en PvdA trekken keutel in De heksenjacht tegen de islam en specifiek het salafisme neemt steeds engere vormen aan. Op initiatief van Marcouch (PvdA) wordt naar mogelijkheden gezocht om het salafisme te verbieden. Onder luid gejoel van de rest van de Kamer sprak Kuzu (DENK) zijn walging uit over het bordje 'salafisten niet welkom’ wat de PvdA en de VVD klaarblijkelijk bij asielzoekerscentra aan de deur willen spijkeren. Om dit historische dieptepunt goed te duiden vroeg Kuzu om een hoofdelijke stemming waarna de PvdA plotsklaps haar motie om salafisten te weigeren aanhield.

Posted by DENK on Tuesday, December 15, 2015

‘De Marokkanen nemen in dit buurthuis de boel over’

In Den Haag bestaan grote zorgen over radicalisering in de overwegend islamitische buurten Transvaal en Schilderswijk. Jongerenwerkers komen er openlijk voor uit dat ze salafisten zijn en spreken jeugd erop aan een ‘goede moslim’ te zijn. ,,
BRON