Afkomst en kleur schijnen te moeten bepalen of iemand geschikt is voor een bepaalde positie. Dat zagen we bij de aanstelling van voetbal-bondscoach Frank de Boer. Identiteitspolitiek maakt meer kapot dan je lief is, praat mensen racisme aan, maar is zelf racistisch met het gescheld op ‘witte mensen’ en kolonisators. Samira Tarrass lucht haar hart.

BRON

Registratie van etniciteit, religie en seksuele oriëntatie

In het nieuwe kunstenplan wil het college eisen stellen op het vlak van diversiteit. De instellingen die een subsidie willen ontvangen in het kader van het kunstenplan, moeten een actieplan opstellen over inclusiviteit en diversiteit (van governance tot organisatie en bedrijfsvoering, van publiek tot programma en talent). Het actieplan inclusiviteit dient als instapeis om in aanmerking te kunnen komen voor een kunstenplansubsidie.

Aan Humberto Tan

Posted on 24 september 2020 by Jan Dijkgraaf

Volgens jou had de KNVB met andere pigmentverwenden dan alleen Rijkaard móeten praten. En volgens jou had de KNVB als ze niet in zee ging met een pigmentverwende een goede motivatie móeten geven.

Zie je het voor je?

“We hebben Henk ten Cate niet genomen omdat hij altijd alles lekt aan Valentijn Driessen van De Telegraaf.” “We hebben Ruud Gullit niet genomen omdat Feyenoord ons heeft uitgelegd dat hij een tactisch onbenul is.” “We hebben Patrick Kluivert niet genomen, omdat bij de secundaire arbeidsvoorwaarden ook een auto van de zaak zat.” “We hebben Clarence Seedorf niet genomen, omdat hij eiste dat alle internationals voor elke interland de Black Panthers-groet deden op het veld.”