Critical Race Theory, een verwerpelijke rassenideologie, predikt verdeeldheid en polariseert: zwart tegen wit. Deze theorie wordt omarmd door Black Lives Matter. Jesse Klaver heeft volmondige steun voor deze beweging uitgesproken.

Dat wij ‘witte’ Nederlanders schuld zouden hebben wordt ons aangepraat door de valse profeten van de White race theory. Wij zouden een slavernijverleden, een koloniaal verleden en de neiging tot structureel racisme in ons ‘witte’ DNA hebben. Dat zou ons hedendaagse gedrag bepalen.

In het programma OP1 vroeg iemand uit de gezondheidszorg wat ze zou moeten doen om van die schuld af te komen. Van die lui van BLM kan ze dat weten. Op de knieën, boete doen, voeten wassen, herstel betalen en achteraan in de rij van de nieuwe maatschappij aansluiten.

Klaver propageert een dergelijke radicale ideologie. Een extremistische opvatting die voor grote verdeeldheid in de Nederlandse samenleving zorgt, een ‘wij’ tegen ‘zij’ cultuur creëert en zwarte mensen tegen witte mensen opzet. Respect voor elkaar verdwijnt. Je bent of correct, of je deugt niet. En dat maakt Klaver uit. 

BRON